2009-08-27

Kina-censuren

Det visade sig vara svårt att ta del av samma internetkultur som västvärlden, härifrån Kina. Facebook går inte alls att komma åt, inte heller blogger, twitter eller youtube. Google verkar vilja sortera mina sökresultat godtyckligt och ibland pekar sökresultaten helt galet.
Som tur är kan jag maila till min blogg, som i sin tur dyker upp som en Facebook-anteckning genom en rss-feed! Tur för er, jobbigt för kineserna som inte får använda Facebook pga. knasig politik som jag inte orkar mig sätt mig in i djupare nu.
En dag avklarad i fabriken, en kvar. Sen helg och ytterligare två dagar jobb, helt lagom.
I tider av svininfluensa kan det se ut som på bilden, i hissen på ett kinesiskt hotell: "Warm tips. It has been disinfected, you can use it freely."

1 kommentar:

frugsan sa...

Allt är varmt i Kina, så även tipsen :) PUSS