2011-08-14

hos oss växer det

 Sockerärtorna växer så det knakar. Igår plockade jag in årets första mogna skörd å idag såg jag att det kommit ännu fler så det här kommer vi fortsätta odla för de va grymt goda!

 Morötterna och framförallt salladen trivs bra i landet. Nästa år kommer vi ha bara halva pallkragen med sallad, det räcker gott och väl som de växer. Resten får bli kryddor...typ basilika, oregano, timjan, persilja å gräslök för de använder vi ganska mycket.

 Den gamla krusbärsbusken ger oss första laddningen sen den planterats. Hedvig gillar som ni ser krusbär. Vi har fått sätta ett RDI (rekommenderat dagligt intag) för annars vet man aldrig varshän det barkar av. Tror hon skulle äta upp hela busken i ett nafs om ingen stoppade henne.

 Sockerärtorna slinker också ner utan problem. Perfekt att alternera mellan krusbär å ärtor :)

 Gurkplantorna lever, halleluja! Det är faktiskt några gurkor på gång, hoppas att de hinner bli mycket större innan nattkylan sätter stopp.

 Även tomatplantorna kämpar på utan växthus. Har massor med tomater men alla är fortfarande gröna. Få se om jag måste plocka å låta dem mogna inomhus eller om de hinner bli röda ute.

3 kommentarer:

Mamsing sa...

Det finns lite av varje för Heddan att smaska på i trädgården.Vi får hålla tummarna för att det blir flera soliga dagar så det blir ännu större skörd. Lycka till på inskolningen i veckan. Kram.

Anonym sa...

Åh så mysigt & härligt!!
Jag vill också ha mig en tomt som jag kan odla på.... *längtar efter huuuuuuuus*
Kram kram.

farmor sa...

Gullungen, längtar efter henne, känns så länge sedan vi träffades. Jag har gula krusbär här hos mej, det kanske kan vara något att locka med.