2010-10-14

generna

Ja, så vare de här generna igen. Jag har ju upptäckt att det inte går att motarbeta sina gener. Man kan tro att man lyckats men förr eller senare tittar de fram å ställer till det. Som att jag puffar kuddar, precis som mamma. Eller skriver listor (på allt möjligt) när jag ska komma ihåg, precis som mamma. Eller har ett hett temprament, som pappa. Fast det håller ju inte han med om förstås. Har nog kanske mer med bristande självinsikt än med kunskap om sina gener att göra :)

Nåväl. Sådan mor, sådan dotter. Jag är stolt att mina gener redan börjar göra sej påminda (men imorgonbitti, 12 år framåt kommer jag nog inte va lika nöjd...) Vi får väl se om jag då börjat tillämpa samma återupplivningsmetoder som min kära mor använt på mej. Generna.

4 kommentarer:

Morfar sa...

Skickar här ett stort Grattis på Hedvigdagen Hedvig, att på lämpligt sätt förmedlas via blogginnehavaren medelst stor kram från Morfar.
Men inte stavas väl temperament temprament, som jag förfärat ser att min genetiska skrivit.
Därutöver finns enligt min mening ytterligare fel i texten men var och en har olika bilder av verkligheten och alla kan vara sanna och fullt användbara för det egna jaget.
Temperament kommer från latinets temperamentum vilket i grundformen sägs avse "lagom blandning" eller "måttlighet" och då förstår jag att din insiktsfullhet egentligen avsåg det sangvinistiska temperamentet och inte den koleriska betydelsen som jag anade i bloggen.

PS.Jag tycker om dig också.DS
Pappa

Linda sa...

Haha! Ja, med sånna här avancerade kommentarer så förstår jag varför det bara kommer typ en per månad :) Det kan mycket väl tänkas att jag åsyftade det koleriska snarare än det sangviniska, men jag kan lämna det osagt.

Grattiset är framfört, även personligen från din sida så det ger dej väl några pluspoäng antar jag. Njut av helgen, vi håller på å planera oss hemåt framöver här. Får se när det passar bäst.

farmor sa...

Grattis, Grattis på Hedvigdagen och tack för i söndags. Vilken fin dag det var, med en strålande Hedvig, god mat/fika och trevliga vänner.

Elina och co sa...

Hahahaha, goding! (Misstänker att det är mindre gulligt om ett par år när pappa och mamma är stressade och ska lämna Hedvig och sex-sju syskon på diverse förskolor och dyl samt ta sig till sina respektive jobb före klockan 9. Good luck!)

;) E