2011-06-19

våran trädgård

 Paprikaplantor som jag sått själv. Väntar spänt på resultatet. Mamma odlade paprika i fjol som det kom små paprikor på, men tomt-kaninen hann före å gnagde av alla plantorna innan vi hann smaka

 Gurka. Ovisst om de klarar sej utan växthus, men jag gör ett tappert försök. De ska förresten inte stå upp utan växer längs marken eftersom gurkorna är så tunga. Också egen produktion, första året.

Tomatplantorna misslyckades jag fatalt med i år. Först ställde jag dem för ljust å varmt så de växte upp alldeles för fort, sen när jag bytte plats i hopp om att de skulle lugna ner sej lite så dog de. Så de här fina kvistarna får jag inte ta nån credit för alls. Tre är från Frida och en från mamma. Hoppas jag lyckas hålla dem vid liv ;)

 2 st blåbärsbuskar har fått flytta hem till oss i år. Enligt informationen ska de kunna ge väldigt mycket bär, å det ser väldigt lovande ut trots att de är planterade i år. Hoppas på bär åtminstonde till en paj :) De ska bli större än skogsblåbär, å så blir man visst inte blå av att äta dem. Känns ju ganska lämpligt. 

Äntligen har vi fått sätta nått i landet som vi grävde i höstas. Jordgubbsdelen är komplett nu, de blommar å ser så glada ut. Närmaste pallkragen är fylld med morötter och i den bortre är det isbergssallad. Pinnarna som sticker upp ska stötta de sockerärtor som vi satt nedanför. 

 Rabarberrabatten har fått lite påfyllnad å de verkar trivas bra där.

 En ny krusbärsbuske har kommit också. Den växte under mamma och pappas jättestora vinbärsbuske så den mådde inte så bra där. Hoppas att den trivs bättre här...det är iaf bra nog mycket mer plats :)

 När vi bodde på Öbacka köpte jag tre st små rosenbuskar som jag planterade i rabatten. Den ena busken tog sej aldrig, hade nog satt dem för nära för den fick inte ens blad medan de två andra blommade och var fina. Andra sommaren började jag ana att en av buskarna inte mådde så bra men den fick flytta med 
ändå och såhär ser den alltså ut nu. Död. Jag har försökt få liv i den men nu ska den bort.

Första blomningen i nya rabatten! Fina lilla fetknopp :)

1 kommentar:

Mamsing sa...

Oh, du spirande lilla liv..... Ser bra ut. Det är bara att hålla tummarna. Kram.