2011-06-06

de gröna fingarnas återkomst

 I helgen har vi haft besök av mormor. De gröna fingrarna har dammats av och smutsats ner. Gården har fått sej en riktig genomkörare minsann. Vi har satt klart jordgubbsplantorna, fyllt på med mer rabarber, satt en till krusbärsbuske och två blåbärsbuskar å framförallt, grävt en helt ny rabatt! Det är lite svårt att se just nu hur det kommer att bli, men jag är helt övertygad om att det blir bra. I mitten äre en buske som så småningom kommer att dölja det där snygga röret som sticker upp, å på sidorna är ett löjtnanshjärta å en annan rödrosa växt som kommer att breda ut sej ganska bra. I övrigt finns det klematis, lite lavendel, sedum å några andra som jag inte kommer ihåg namnen på just nu. Dessutom har jag planterat om mina fina paprikaskott...6 st äre...de ser friska å starka ut så jag har höga förhoppningar på dem. Lyckades döda mina tomatplantor innan de ens kom till liv så jag har fått 3st fina plantor av Frida som jag ska vårda ömt! De har fått hamna i hinkar nu å så fort det blir lite varmare på nätterna ska de få bosätta sej utomhus. Förhoppningsvis blir det nu i slutet på veckan för det är lite jobbigt att flytta dem in å ut. Det allra bästa vore att få till ett litet växthus, vi smider lite planer men har inget spikat än. Mina gurkor frodas i fönstret fortfarande men jag tror på dem med!
 
Ska fota å lägga in några bilder här senare!

3 kommentarer:

Mamsing sa...

Så du hann med att köpa planteringsjord idag då förstår jag. Rabatten ser väldigt fin ut men den är faktiskt ännu finare in real life :) Tack för i helgen och kram till er alla.

Linnea sa...

Ser fint ut! Ska komma och inspektera senare :) det är kul att anlägga rabatter :)

Marita sa...

Nej men vad är det jag ser... en rabatt på gaveln av huset, precis som du ville ha det och med klematis och löjtnantshjärtan. Fint.