2011-05-01

fullt ös, medvetslös

Hos Aronssons är söndan ingen vilodag. Jonas har kört enduro och jag å Hedvig har varit inne i stan å käkat lunch på Max med några kompisar. Fast Hedvig hade förstås med sej egen mat...som hon inte ville äta. Vi såsade lite på morronkvisten så frukosten blev inte av förrän 9.30 så jag förstår att hon inte vill ha lunch 11. Min plan (notera: MIN plan) var att Hedvig skulle somna i vagnen efter lunch, å jag skulle strosa runt på stan ett tag som mej själv, inte i egenskap av mamma. Hedvigs plan var att suga ut så mycket som möjligt ur stadsbesöket å samtidigt utnyttja så många personer som möjligt. Hon somnade inte alls när hon skulle. Först kutade hon runt som en galning inne på Max och städade deras golv med både strumpor och byxor. Sedan härjade hon i vagnen och fick för sej att i den ska man varken sitta eller, gud förbjude LIGGA. I vagnen ska man stå, punkt slut. Eftersom jag, i egenskap av mamma, inte alls höll med så fick hon kuta runt på HM också, vilket innebar att vi i princip inte va nån annanstans än på HMs barnavdelning. Då dottern efter många förtvivlade utbrott på den envisa modern (eller vare tvärtom?) äntligen lyckades somna in, under snor- snörvel och tårkalas å vi äntligen fick möjlighet att byta butik och utbud så gick vi till åhléns barnavdelning och till kappahls barnavdelning. Därefter gick vi till skopunktens barnavdelning och sen for vi hem. Dagens stadsbesök resulterade i en sommarhatt, en keps, nya strumpor och ett par sommarskor, allt till minimänniskan.

Sen vi kommit hem har jag å Hedvig varit ute och krattat på baksidan, nästan helt klar nu. Tar lite tid när man har en liten varelse bredvid sej som fått för sej att hon rår om skottkärran å hela tiden vill åka i den. Hon blir hjärtskärande ledsen när jag rör den, fyller den med kratt eller går iväg för att tömma den. Slutade med att hon fick åka med varje vända, vilket va tidsödande men betydligt mycket lugnare för både mej och grannarna :) Jag vet inte om det syns, men det är snor å grin å en massa smuts i ansiktet på henne så det va verkligen synd om henne innan hon fick hoppa upp i kärran ;) Notera även de nya skorna, som nu fått bekanta sej med både gräsmatta, jordgubbsland och altangolv. 

Ikväll blir det tidig kväll för Heddan, å jag ska sitta å vräka mej framför datorn å en massa serier å va nyduschad å varm, å äta goda mackor. Det blir bra.

1 kommentar:

Mamsing sa...

Klart att LillSkruttan ska åka med i skottkärran. Heddan tar sin uppgift som arbetsledare på allvar. Här delegeras INGENTING. Puss o kram.