2010-01-28

chokladbiskvier

Chokladbiskvier ca 15-18 st, 175 grader

300 g mandelmassa
1 äggvita
---
100 g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk kakao
---
125 g mörk blockchoklad
(1 msk smör)

- Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan. Smeten ska arbetas smidig.
- Gör bollar och klicka ut på bakplåtspapper. Platta ut till ca 2-4 cm i diameter (själv föredrar jag att göra dem ganska små)
- Grädda mitt i ugnen, 10-12 minuter.
- Lossa kakorna försiktigt, lägg upp och ner på galler och låt svalna.
- Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
- Bred den lite toppigt på undersidan kakorna.
- Låt stå i kylskåp 45-60 min.
- Smält chokladen (blanda ev ner smör)
- Doppa kakorna hastigt i chokladen så fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan så överflödig choklad rinner av.
- Förvaras kallt (helst i frysen om man inte råkar äta upp alla direkt)

Jag är inte superförtjust i smörkräm överlag så jag gör alltid enkel sats av fyllningen och dubbel sats av det övriga. Jag har aldrig ätit så goda biskvier som mina egna. Må vara skryt men så äre :)

2 kommentarer:

erika.heden sa...

Men hjälp.. Här sitter jag och försöker stå emot fikasuget.. Det där hjälpte ju INTE!

Maria sa...

ÅHH! Vad gott!!