Fiskgratäng 4 port. 225 grader
1 block hokifilé
salt, vitpeppar
½ paket räkmjukost
1 burk creme fraiche
---
12-14 potatisar (gärna mjölig sort)
1 ägg
2-2½ dl mjölk
(salt)
- Lägg fiskblocket i smörad form och tina i ugnen med lite salt och vitpeppar på.
- Skala potatisarna och koka dem i saltat vatten. Pressa, stompa eller använd elvisp för att mosa potatisarna.
- Blanda ner ägg, mjölk (tills det blir lagom konsistens) och ev lite mer salt. Rör om och smaka av.
- Blanda räkmjukosten och creme fraichen till en sås.
- Klicka potatismos runt fisken och häll såsen över fisken.
- Gratinera tills mos och sås fått fin färg.
Kan med fördel testas med annan fisk och annan smak på mjukosten :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar