2010-06-06

Solrosbröd med morot

Solrosbröd med morot. 225 grader. 2 limpor

50 g jäst
6 dl halvljummet vatten
3 tsk salt
2 finrivna morötter
2 dl solrosfrön
2 dl grovt rågmjöl
ca 12 dl vetemjöl

- rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt, solrosfrön och morötterna.
- arbeta in rågmjöl och vetemjöl.
- jäs under duk 45 minuter.
- arbeta degen på mjölad yta, dela i två och lägg i brödformar.
- låt limporna jäsa under duk 30 minuter.
- grädda 25-30 minuter på 225 grader.

2 kommentarer:

Erika sa...

Det lät ju riktigt bra! Det måste jag prova! Men tre teskadar salt?? det lät jättemycket?? Hade du det?

Linda sa...

japp, 3 tsk. Kollade en extragång nu bara för att du skrev så men det stämmer! Lycka till =)