2011-01-12

en hjälpande hand

Vilken tur att jag väntade med att byta gardiner tills jag hade hjälp. Vågar inte ens tänka på hur det gått om jag gjort det här alldeles ensam...


***
Va längesen jag uppdaterade så här kommer senaste nytt. 
Hedvig börjat resa sej upp på fötter mot möbler. Igår två gånger mot ugnen (å hon vart jättearg när hon inte kunde sätta sej igen för hon stod alldeles för nära luckan) å idag mot fotpallen. Hon kämpar med soffan och rumsbordet också men de är lite för höga (fast så ska man visst inte skriva för ny lyckades hon) Hyllan under bordet är redan rensad (av både mej å Hedvig) å nu tror jag faktisk att jag ska ta bort duken på soffbordet och rensa prylar från tv-bänken. Efter helgen i Lycksele med Linda, Emanuel och Hilma snappade Hedvig upp att man kan öppna skåpluckor och lådor så igår hade hon party med burkskåpet. Hon rycker även i den förbjudna luckan utan barnspärr full med plastpåsar så när min fot "råkar" va i vägen kommer krokodiltårarna direkt. Stackars barn. Jag har lyckats lära henne att hosta på kommando också. Har varit bra eftersom hon är lite rosslig fortfarande, så ibland när hon andas hör jag riktigt hur det gurglar nere i halsen. Vet inte om det är en tillfällighet men när hon leker med min mobil tar hon den ibland upp mot örat (eller i närheten) å det ser verkligen jättesött ut. Annars är hon väldigt inne på att hålla en leksak i båda händerna och sedan föra den över huvudet och ända bak till nacken. Hon har fått tänder på övervåningen. Höger framtand och huggtand har tittat ut, å på gång står vänster fram och huggtand. Hon har dessutom kommit på att det är hur kul som helst att säga pappa. Allt som är roligt är pappa. Mamma däremot uttalas med lite gnälligare ton, vid få men väl valda tillfällen och gärna med gråt i halsen.

 Burkpartyt igår eftermiddag. Hedvig va VIP-gäst å ingen annan stod på gästlistan!
Nu äre dags för lunch så jag återkommer i ämnet :)

4 kommentarer:

Malin sa...

Haha! sista bilden är verkligen en minilinda :D

Maria sa...

Hon är världens sötaste goding! Speciellt när hon sitter och flinar med gardinen i händerna!

farmor sa...

Så fina bilder, tittar på dem om och om igen och längtar efter att gosa med lilla sötingen. Dina roliga kommentarer är ju en extra krydda.

Mamsing sa...

Mammas lilla hjälpreda är hon verkligen :) Snyggkråka.