2011-01-02

mina stickprojekt

Jag vet inte hur många som minns att jag för ett (bra) tag sen började sticka ett par tjocksockar åt mej själv. Förmodligen ingen, för det är några år sen. Det pinsamma är att de inte är klara än. Ena strumpan är färdig å den andra har bara några varv kvar till ihoptagningen vid tårna men trots det lär jag inte få dem klara förrän nästa vinter. Jag har nämligen kommit på att det finns mycket roligare saker att sticka än sockar. Nämligen saker till Hedvig. Stickar man åt en minimänniska kan även nån med mitt tempo få saker helt klara! :)


Mitt första projekt var en jordgubbsmössa å målet var att få den klar till jul. På juldagsförmiddan stack jag de sista maskorna å såhär fin blev den! Gjorde i storleken 1 år å den sitter perfekt nu. Nu när jag vet hur man gör blir nästa mössa lite djupare.
 Men det lämnar ändå inga garantier för att mössan ska sitta kvar på huvudet :)

Mitt nya projekt heter kofta (till Hedvig såklart!) å såhär fantastiskt långt har jag kommit. Det är första gången med rundstickor å jag måste erkänna att det är lite besvärligt, både med rundstickor å att sticka koftor. Ungefär varannan minut känner jag att jag tagit mej vatten över huvudet men sen går det över å så hinner jag några maskor till innan samma känsla kommer igen. Inte undra på att det tar tid! ;) Det jag strävar efter är optimal match som vi arbetsterapeuter säger, inte för lätt å inte för svårt. Det måste ju va lite utmanande, annars dör jag av tristess (som med sockarna) ;)

2 kommentarer:

Mamsing sa...

Det är bra. Full fart framåt bara. Koftan kommer att bli jättefin är jag övertygad om. Kram.

Mamsing sa...

Snygg design förresten :)