2011-07-10

Ensamma hemma

Tänk så otroligt skönt det är att bara göra ingenting! Som pappaledig har jag hamnat i någon form av mönster där dagarna är uppdelade i kapitel 1 och kapitel 2. På dagarna gör vi inte mycket alls, någon liten utflykt kanske men inte så mycket nyttiga saker utan mest bara hushållssysslorna. Alla större projekt tar vid i kapitel 2 när Linda kommer hem från jobbet. Det blir så mycket lättare att bygga altan, plantera blommor, fixa i garaget, förbereda mat och greja med bilen när vi är hemma båda två.
Nu när Linda är ute och reser en dryg vecka är det full fokus på Heddan från att hon vaknar fram till sängdags. Den där stunden mitt på dagen när hon sover och stunden på kvällen innan jag själv ska sova har en förmåga att försvinna väldigt fort!
Så - det jag ville ha sagt är att jag nog inte gjort såhär lite saker på en hel helg på väldigt länge! Och med "saker" menar jag sånt som står på att-göra-listan, dvs färdigställa altanen, byta bromsok på bilen, städa garaget, rengöra ugnen, klippa gräsetetc - ja alla måsten alltså.
Det vi faktiskt HAR gjort är att ta långa cykelturer, kollat på kossor, får och hästar, promenerat runt kvarteret i snigelfart, badat i mini-poolen och busat i lekparken.Idag när vi tog en cykeltur var Johan och Frida ute på gården. Där bjöds det på rabarberpaj minsann. Hedvig var inte den som var den, pajen satt där den skulle men flädersaften var ingen höjdare, vatten smakade mycket bättre ska ni veta!Hedvig på upptäcktsfärd! Sträckan vi gick var ca 750m men jag uppskattar att Hedvig nog gick en kilometer om man räknar in allt vingel och irrande.

Jag envisades ju såklart med att ta med vagnen ifall de små benen skulle tröttna innan vi var hemma. Men nej, nej - inte det minsta trött som synes.

Titta - våra första jordgubbar! Vi har pallat några enstaka tidigare men det här är första gången det räcker till en hel barnefterrätt. Och vilken efterrätt sen - den slank ner på under minuten.


2 kommentarer:

farmor sa...

Mycket bra investerad tid att bara vara med Heddan. Kom i håg vad jag sa om henne, hon blir en vandrare som sin mamma. Även pappa Jonas var duktig att gå långa sträckor som liten.

Mamsing sa...

Vaddå vingel o irrande? Pappa vet inte vad han snackar om. Det är undersökande verksamhet Heddan bedriver. Mycket viktigt :) Du är en klok pappa tycker jag. Kram.