2011-07-06

Island 2011

Såhär ser vår efterlängtade vandring ut. Vi kommer på torsdag med flyg till Reykjavik (A). Sover en natt på vandrarhem och tar på fredag bussen till Landmannalaugar (B).

Fredag: Landmannalaugar(B) - Hrafntinnusker(C) 10km. Kuperad terräng.
Lördag: Hrafntinnusker(C) - Álftavatn(D) 11km. Kuperad terräng. Många varma källor.
Söndag: Álftavatn(D) - Botnar(E) 14km. 5 km fyrhjulingsspår, sista biten kuperat med aska och stenar.
Måndag: Botnar(E) - Thórsmörk(F) 14km. Sista km björkskog.
Tisdag: Thórsmörk(F) - Fimmvörduháls(G) 11km. Krävande terräng. Tre branta stigningar och en brant klättring.
Onsdag: Fimmvörduháls(G) - Skógar(H) 14km. Efter 5 km bilväg.

I Skógar tältar vi på en camping till torsdag då vi åker buss till Skaftafell (I). Där stannar vi på en camping till fredag då vi ska gå den långa och krävande toppturen vi bokat med några guider. Ungefär 04.45 på fredagmorgon börjar turen, och den beräknas ta ungeför 12-14 timmar. Vi får låna utrustning och de som följer oss är vana glaciärguider. Toppen heter Hvannadalshnjúkur (J) och är Island högsta topp. Den är mäktiga 2110 m.ö.h och ligger på Europas största glaciär, Vatnajökull. Såklart va vi ju tvungna att gå upp där när det va så mycket högsta å största i samma andetag ;) Eftersom vi kommer tillbaka ganska sent och förmodligen är helt utpumpade kommer vi att stanna på campingen den natten för att på lördag åka buss tillbaka till Reykjavik (A). Vi har bokat vandrarhem och stannar i Reykjavik både söndag och måndag. Måndag eftermiddag tar vi flyget till Stockholm, sover till tisdag och åker med första bussen hem till Umeå.

4 kommentarer:

Esmeralda sa...

MMM....vet inte om jag skulle kalla det för semester....Semester för mig är när man vilar upp sig...inte sliter ut sig... ;)

Linda sa...

Det är definitivt semester! :)

Susanna sa...

Åå vad jag blir avis! Jag håller tummarna att allt går som det ska och att ni får toppenväder. Massor av lycka till!

Mamsing sa...

Ha en superdupertrevlig resa :)