2011-07-09

Första rapport från Island

Som officiell presstalesman för Linda&Petras vandring på Island kommer här en kort uppdatering om läget på Island. Den som läst nyheterna har kanske noterat att Katla, dne rackarns vulkanen, har hickat till. För den som undrar så har myndigheterna på Island bra koll på sina turister och vandrare. I morse innan de fick lämna stugan vid Hrafntinnusker fick de snällt vänta ett par timmar på att myndigheterna gav grönt ljus. Ett sms ikväll gör klart att de nu är vid Álftavatn och har slagit läger för natten.

Den tänka linjen till vänster i kartan nedan visar de övernattningsplatser de stannar vid under resans första vandring . De tre markörerna till höger på kartan visar: Katla (på den vita glaciären), bortspolad väg (söder om Katla och längst till höger, Islands högsta topp (ca 100km öster om Katla).

Det återstår att se om tjejerna lyckas ta sig till Skaftafell för toppturen. Enligt Isländska myndigheter dröjer det veckor innan vägen lagas men det skrivs också om en provisorisk passage som ska färdigställas inom några dagar.
Klicka på länken under kartan, då får du fram en större karta med mer information om varje platsmarkör.


Visa Iceland på en större karta

Här kommer även en bild som Linda MMS:ade igår. Om jag förstod allt rätt är den tagen vid vandringens början i Landmannalaugar

1 kommentar:

Mamsing sa...

Det känns bra att du håller den stora kollen Jonas. Ser faktiskt ut ungefär som jag hade föreställt mig på Island.