2010-01-28

viltgryta

Viltgryta 4 port

1 påse renskav (eller quornfiléer)
1 strimlad purjolök
ca 200 g champinjoner (eller annan svamp)
smör till stekning
flingsalt, svartpeppar
1 msk vetemjöl (eller siktat dinkelmjöl)
1½ dl svartvinbärsnektar
1 msk soya
5 krossade enbär
½ dl lingonsylt
2½ dl grädde

- Strimla renskaven och bryn. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
- Bryn purjolök och svamp. Pudra med mjöl och rör om.
- Tillsätt nektar, soya, enbär, lingonsylt och grädde. Koka upp. (ev mer salt, peppar)
- Lägg i skaven, småputtra.
- Servera med potatis, lingonsylt/gelé och fräsch sallad.

Hittade det här receptet på ekoblogg för säkert över ett år sen men har inte testat det förrän nu. Absolut inte sista gången kan jag meddela! Sjuuukt gott :)

1 kommentar:

Mamsing sa...

Ser ju liksom biskvierna mördande gott ut. Ska nog göra viltgrytan nån dag.