2010-05-27

Kasslergratäng med mango och ingefära

Man kanske lätt kan tro att vi inte gör nått annat än tittar på Hedvig, fotar Hedvig och gullar med Hedvig med tanke på hur hon så totalt tagit över bloggen. Men det är inte sant. Vi äter lite också och ibland testar vi till och med nya recept. Det här är den senaste glada överraskningen. Hade inga stora förhoppningar om mangon och ingefäran ihop men jag blev förvånad. Otroligt gott! Det här är en ny kasslerfavorit måste jag erkänna, kommer att lagas igen. Mat i ugnen sköter sej själv medan jag sköter Hedvig.
Sånt gillas!

Kasslergratäng med mango och ingefära. 225 grader, 4 port

900 g potatis
400 g kassler
1 röd lök
250-300 g fryst tärnad mango
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 msk senap
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl riven ost
salt, peppar

- Skala (den ska pressas) och koka potatisen.
- Skiva eller strimla kasslern och lägg den i botten på en smord ugnsform.
- Halvera och skär tunna skivor av löken (jag använde bara en halv).
- Lägg lök och mango över kasslern. Krydda med 1 krm svartpeppar.
- Blanda matlagningsgrädden, senapen och ingefäran. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll det över kasslern.
- Strö slutligen riven ost över (jag brukar alltid ta mer ost än vad som står i recepten).
- Gratinera i 10-15 min. Pressa potatisen och ät sallad till.

Inga kommentarer: