2010-07-05

Dr. Aronsson

Bilden publiceras i utbildningssyfte

Idag har jag varit väldigt ansvarsfull. Jag har nämligen helat. Med nål och tråd. Ett myggnät för att vara mer specifik. Kanske inte den allra mest utmanande eller utvecklande prestation i livet men faktum kvarstår ändå. Jag har helat.

Jag har dessutom gjort en fullvärdig anamnes och lyckats lokalisera orsaken. Det kan ju nämligen vara så att man ibland inom exempelvis sjukvården lindrar/botar symtomen men inte orsaken. Risken är då stor att symtomen återkommer eftersom orsaken inte är upptäckt eller åtgärdad. Orsaken i mitt fall är Hedvig, eller rättare sagt Hedvigs tår. Förmodligen (men inte helt säkert) var det en liten reva i myggnätet sen innan. När myggnätet kom i kontakt med Hedvigs rörliga och lite burdusa tår uppstod en konflikt. Händelsen uppdagades vid middagstid i fredags när jag plötsligt såg en hel fot sticka upp genom myggnätet. Varken tår eller myggnät ville släppa taget om varandra så jag blev nödgad att hantera det hela med en gnutta varsamt våld. Tid för operation bokades och idag utfördes ingreppet i solen ute på altanen. Mina "interns" Hedvig och Birger iakttog mållöst mina kirurgiska färdigheter. Operationen gick bra och återhämtningen förväntas vara omedelbar. Så även risken för återfall så operationsaltanen kommer att stå beredd under hela sommaren :)

1 kommentar:

Mamsing sa...

Nål och tråd kommer man långt med. Duktig kicka :)