2010-03-26

finfrämmen på våffeldagen

Om man ser till att skaffa sej en extramormor innan man är född kan man ha sån tur att få helt underbart vackra, hemstickade sockar å sticketröjor. Hedvig hade det så varmt å skönt i vagnen, för å inte tala om hur snygg hon va! (förresten, hon skriker inte. Hon gäspar.) Tusen tusen tack Ulla för de vackra kläderna du gjort!! Vantarna vet jag inte vem som ska ha cred för, men de är från när Jonas är liten så en vild gissning är hans gammelmormor (rätta mej om jag har fel).

Igår vare ju som bekant våffeldagen, å lämpligt nog fick vi besök av Linda, Emanuel å Hilma som (förutom Hilma) också va sugna på våfflor. Därför ordnade vi en kappgräddning som efter en jämn start tyvärr vanns stort av bortalaget. Smeten va dock samma så när det väl var dags att äta låg vi på samma nivå igen. Hilma som är 7 veckor nu är verkligen en jättebebis jämfört med Hedvig, även om hon fortfarande är en bebis :) Hedvig skötte sej exemplariskt genom att sova från 16-19.30, äta mängda med mat å sen inte hinna just nå mer förrän det var dags för besöket att åka. Hilma å Hedvig hann dock utbyta några korta blickar å skrik så man kan väl med lite god vilja säga att hon skaffat sej sin första kompis. Trodde hon skulle ha svårt att somna om senare men efter att hon ätit ännu lite till, nu i liggande läge kunde jag föra över en sovande tös till vaggan där hon förblev sovande (å framåt morgontimmarna förnöjsamt jollrande) från 00.05 till (hör å häpna!) 07.00 då hon tyckte att det va dags för påfyllning. Det tyckte jag också för jag vaknade nämligen på mage, på två gigantiska ballonger! Fantastiskt oskönt.

Va till BVC igår, hon har nu spräckt sin födelsevikt med 45 gram. Whihoo! Egentligen inte förvånande eftersom hon är ett litet matvrak på dagarna :) Vi fick lära oss kolikmassage som vi ska testa tre ggr/dag. Hoppas hoppas att det hjälper så hon slipper ha så ont i magen på kvällarna.

Kvällsglad - Magont 1-0

4 kommentarer:

Esmeralda sa...

De gör de! Gjorde den massagen på alexander också. Mycket effektiv!

Linda sa...

Va skönt å höra!

Familjen Hägglund sa...

Vilken duktig tjej som sover så bra på nätterna! hoppas det håller i sig!!! men det är ju inte riktigt lika trevligt för mamman med dom gigantiska ballongerna, vet precis hur det känns...! men man har ju inte samvete att väcka dom små liven när dom väl sover länge på natten, då är det bara att härda. ett tips kan ju va att införskaffa en handpump till kritiska tillfällen, kan va skönt att släppa på trycket lite bara... =)

Anonym sa...

vilken underbart vacker dotter ni fått! :)
stort grattis!kommer upp till umeå en sväng då jag kommer hem från sälen. å ska jag baka något gott som faller er i smaken :)

många varma kramar maria