2010-02-20

Skywatch

Med inspiration från AKOs fredagsbilder tänkte jag lägga upp några egna "Skywatch"-bilder som jag samlat på mig. Även om jag fascinerats av himlen och tänkt tanken tidigare så kommer det inte bli någon regelbunden syssla, så skapa inga förväntningar.

Först ut, några ensamma molnstrimmor över södra Manhattan. Om vi inte stannat upp vid övergångsstället hade vi nog missat det. Ibland gäller det att se upp, bokstavligt talat alltså.


Befinner man sig i norr kan himlen se ut såhär kl.12:45 en dag i slutet av December. Jag vet inte om det bara var psykologiskt, men det lilla solljuset som trängde fram gjorde faktiskt att de -26 graderna kändes lite varmare.


Himlen finns även på natten, även om den är väldigt svart ibland. Tar man sig ut från stadens ljus kan man se häftiga saker, som här, norrsken sett från Hamptjärnsstugan. Åska har ju skrämt människor genom tiderna. Undra vad jordens befolkning tänkte om norrsken innan vetenskapsmännen kom med i bilden...?

6 kommentarer:

Moa sa...

Vilka snygga bilder! Jag gillar särskilt den på Manhattanmolnet!

Linda sa...

snajsigt mannen! puss!

AKO sa...

Jag visste inte att man kunde se så "snajsiga" norrsken i våra trakter. Riktigt fin form på det också! Hoppas på fler skyskådarbilder inom en snar framtid! :)

Anna sa...

Oh, riktigt fina bilder! Gillar särskilt den översta och den understa. Bra blogg, förresten.

STOCKHOLM AND SOUTH sa...

ja undrar jag tror inte att människorna var rädda för norrskenen
såg det nog snarare som ett gott tecken, vilke vackra bilder!

Harvey Adams sa...

Den sista bilden blev riktigt snygg! Fastnade direkt för denna!!