2010-02-15

banankaka med chokladbitar


Banankaka med chokladbitar 175 grader, 30-40 min

75 g smör
2 ½ dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

- Smält fettet i kastrull, låt svalna.
- Blanda det med socker, mjölk, salt och vaniljsocker.
- Dela äggen och blanda i gulorna (spara vitan!)
- Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten.
- Hacka blockchokladen och blanda den med mjöl och bikarbonat. Häll ner i smeten och rör om.
- Vispa till sist vitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
- Häll smeten i smord form, grädda i 30-40 min. Kakan ska vara knappt klar i mitten för att bli riktigt saftig.
- Servera banankakan tillsammans med en klick grädde, lite glass eller bara ett kallt glas mjölk.

1 kommentar:

mamsing sa...

Känner mig lite allergisk mot banankakor men den ser faktiskt riktigt god ut.